Chapuis Armes tuo markkinoille kaksipiippuisen X4 -kiväärin

Chapuis Armes, ranskalainen premiumhaulikoiden ja -kiväärien valmistaja, tuo markkinoille uudistetun version klassisesta kaksipiippuisesta kivääristä. Uusi X4 on ainutlaatuinen kivääri, jonka suunnittelun lähtökohtana ovat olleet perinteiset eurooppalaistyyliset, ajojahtiin tarkoitetut kiväärit. Klassisen ja elegantin ulkokuoren sisään kätkeytyy kuitenkin uutta patentoitua teknologiaa, joka takaa äärimmäisen tarkkuuden ja ennennäkemättömän mukautuvuuden eri latauksille.

Kaksipiippuiset kiväärit ovat olleet suurriistan metsästäjien käytössä jo yli vuosisadan, ja niin ammattimetsästäjät kuin intohimoiset harrastajatkin ovat luottaneet niihin erityisesti vaarallisen riistan metsästyksessä. X4 on kunnianosoitus näille perinteille, mutta tuo samalla metsästäjien ulottuville uuden piipputeknologian, jonka ansiosta piippuja ei tarvitse jatkossa säätää uudelleen eri latauksien välillä. Kaksipiippuisen kiväärin valmistuksessa vaaditaan asesepältä äärimmäistä tarkkuutta ja ammattitaitoa, sillä piiput on kyettävä kohdistamaan siten, että niiden osumapiste on sama, vaikka aseessa on vain yksi tähtäin molemmille piipuille. Piippujen hienosäätö perustuu tyypillisesti tietylle lataukselle (luotipaino, luodin muoto, ruutilataus), ja latauksen poikkeamat voivat vaikuttaa piippujen säätöihin tai niiden osumapiste muuttuu. Piippujen säätäminen uudelleen vaatii erittäin kokeneen ja ammattitaitoisen asesepän, joka säätää ja hitsaa piiput uudelle lataukselle sopiviksi, jonka jälkeen muokatut metalliosat tulee sinistää uudelleen.

Uusi kaksipiippuinen X4 -kivääri ratkaisee ikiaikaisen ongelman ja esittelee uuden mullistavan rakenteen. Sen sijaan että piiput kiinnitetään sekä toisiinsa että tähtäinkiskoon yhdeksi kokonaisuudeksi, X4:n ratkaisussa tähtäinkisko on kiinnitetty ainoastaan vasempaan piippuun, jolloin oikea piippu on vapaasti kelluva. Vasen piippu ja tähtäinkisko yhdistetään oikeaan piippuun piipunsuun säätörenkaalla. Ratkaisun ansiosta aseseppä voi helposti säätää piiput uudelle lataukselle säätörenkaan avulla. X4 sallii siten metsästäjän löytää itselleen ja riistalleen parhaiten sopivan latauksen ilman piippujen vaivalloista uudelleen säätämistä.

Uuden X4-teknologian lisäksi Chapuis X4 kaksipiippuinen kivääri seuraa tuttua klassista kaksipiippuisten kiväärien muotoilua. Lukkokehyksen perustana on 28-kaliiperisen Progress -haulikon kauniisti muotoiltu kehys, johon on liitetty erittäin kevyet 56 cm piiput. Niiden ansiosta X4 on kevyt, helppo ja nopea käsitellä, sekä upeasti käteen istuva. AAA-luokan englantilaistyyppisellä poskipakalla varustettu pähkinäpuutukki on viimeistelty upeilla, käsityönä tehdyillä kaiverruksilla, jotka korostavat X4:n perinteikkyyttä.

X4 kaksipiippuinen kivääri on saatavilla kaliipereissa 9.3x74R ja .30-06. Jokaisessa mallissa on pystysuora takatähtäin ja ramppimallinen etutähtäin, ja niihin voidaan kiinnittää Recknagel-kiikarinjalat.

Chapuis X4 kaksipiippuinen kivääri, ominaisuudet

 • Kaliiperit: 9.3x74R tai .30-06
 • Toimintatapa: taittuvapiippuinen ulosheittäjillä
 • Piipun pituus: 56 cm / 22”
 • Rihlannousu: 1:14.2 (9.3x74R), 1:10 (.30-06)
 • Vetopituus: 15.3 in.
 • Perän pudotus: 6,48 cm / 2.55”
 • Poskipakan pudotus: 3,99 cm / 1.57”
 • Kokonaispituus: 101,6 cm / 40”
 • Keskipaino: 2,7 kg / 6 lbs.
 • Liipaisin: kaksoisliipaisin
 • Tähtäimet: säädettävä pystysuora takatähtäin, ramppimallin etutähtäin
 • Varmistin: manuaalinen
 • Tukki: AAA-luokan pähkinäpuu
 • Suositushinta: 6089€ (9.3x74R)

Tietoa Chapuis:ta

Chapuis Armes on jo yli sadan vuoden ajan valmistanut premium-haulikoita ja -suurriistakivääreitä Ranskan Loiren laaksossa. Chapuis’n rinnakkais- ja päällekkäispiippuiset haulikot ovat erityisesti ylängöillä ja tuntureissa metsästävien suuressa suosiossa, kun taas kaksipiippuiset kiväärit täyttävät Afrikan ammattimetsästäjien tiukat vaatimukset. Legendaarisen luotettavuutensa lisäksi Chapuis’n haulikot ja kiväärit tunnetaan niiden kauniista puutukeista ja hienostuneista kaiverruksista.

Blogi ja uutiset

Ranskalaisen Chapuis’n ikoniset Manurhin-revolverit nyt saatavilla Suomessa

Chapuis Armes tuo markkinoille kaksipiippuisen X4 -kiväärin

Chapuis Nordic Edition