Ranskalaisen Chapuis’n ikoniset Manurhin-revolverit nyt saatavilla Suomessa

Ensiluokkaisista ja hienostuneista metsästysaseistaan tunnettu ranskalainen Chapuis on maailmalla tunnettu myös palvelus- ja kilparevolvereiden valmistajana. Pitkän odotuksen jälkeen Manurhin-revolverimallisto on saatavilla myös Suomessa. Suomessa saatavilla olevat revolverimallit ovat Manurhin MR88 SX Sport, MR73 Sport sekä viranomaismalli MR73 Gendarmerie.

Manurhin niittää mainetta viranomaisten ja kilpa-ampujien piireissä

Chapuis Armes on tuottanut legendaarisia Manurhin-revolvereita jo vuodesta 1998 lähtien. Manurhinin historia ulottuu kuitenkin aina 1900-luvun alkuun saakka ja käsiaseiden valmistuksen yhtiö aloitti vuonna 1952 Walther PP/PPK ja P1 -lisensseillä. Pistooleita valmistettiin reilun 30 vuoden aikana yli 1,2 miljoonaa kappaletta niin palvelusaseina, viranomaisaseina kuin kilpa-aseinakin. Erittäin korkealaatuiset käsiaseet saivat myöhemmin jatkoa Manurhinin omalla revolverimallista, Manurhin MR73:sta, jonka mallinimi on peräisin revolverimallin julkaisuvuodesta. MR73 Defense toimi pitkään Ranskan viranomaisten käsiaseena ja siitä on valmistettu myös erittäin arvostettuja sport- ja siluettiammuntaan tarkoitettuja versioita. Suomessakin saatavilla oleva MR73 Gendarmerie on lyhytpiippuinen revolveri, joka on käytössä mm. Ranskan viranomaisilla.

Reilu vuosikymmen myöhemmin Manurhin toi markkinoille toisen korkealaatuisen revolverimallin, MR88:n. Edeltäjänsä mukaisesti viranomaisaseeksi täydellisesti soveltuva revolveri sai myös kilpaversiot rinnalleen, ja nykyisin MR88 on saatavilla sekä lyhytpiippuisena viranomaismallina, kuin pidempipiippuisena Sport-variaationa. Jokainen MR73- ja MR88-revolveri on koottu ja säädetty käsin korkealuokkaisen asesepäntyön parhaiden perinteiden mukaisesti. Vain parhaista raaka-aineista valmistettavat käsiaseet saavat muotonsa modernien työkalujen ja perinteisten asesepäntaitojen saumattomalla yhteistyöllä. Revolvereiden sylinterit viimeistellään telakiillotusmenetelmällä, jolloin ne saavuttavat äärimmäisen kovuuden ja lasimaisen sisäpinnan kitkan minimoimiseksi. Revolvereiden kylmätaotut piiput ovat niin ikään äärimmäisen kovia ja kestävät kovaakin kulutusta. Jokainen Manurhin-revolveri testataan Chapuis’n tehtaalla suurinta sallittua latausta 30% suuremmilla latauksilla kestävyyden varmistamiseksi. Jokaisella revolverilla ammutaan keskimäärin 15 koelaukausta muiden testien ohessa.

Ainutlaatuinen liipaisintoiminto

Manurhin MR73 ja MR88 -revolvereissa on yksi/kaksitoiminen liipaisinmekanismi, joka takaa tasaisen ja miellyttävän liipaisinvasteen koko vedon matkalta. Iskuri viritetään manuaalisesti ennen ensimmäistä laukausta, jonka jälkeen liipaisimen veto kääntää sylinteriä kuudesosakierroksen verran ja virittää samanaikaisesti iskurin uudelleen.

Toiminnasta ainutlaatuisen tekee tasainen liipaisinvaste, mikä on poikkeuksellinen vastaavissa yksi/kaksitoimisissa käsiaseissa. Veto on tasainen, eikä siinä tunnu minkäänlaista ylimääräistä vastetta. MR73:n liipaisinvastetta pystyy myös säätämään portaattomasti ampujan omien mieltymysten mukaisesti. Revolvereissa on myös sisäänrakennettu automaattinen varmistin, joka estää aseen laukeamisen muutoin kuin liipaisinta vedettäessä.

Kaikissa Manurhin MR73-sarjan revolvereissa on kolminkertaisesti säädettävä liipaisin, jossa on liipaisimeen sisäänrakennettu overtravel-ruuvi ja runkoon sisäänrakennettu vasaravoiman säätöruuvi sekä vasaran jousen painon säätöruuvi. Chapuis’n asesepät testaavat liipaisimien toiminnan omakätisesti varmistuakseen vain ensiluokkaisten revolvereiden päätymisestä asiakkaiden käyttöön. Revolverin säätöruuvien avulla ampuja saa hienosäädettyä aseen omia mieltymyksiään vastaavaksi purkamatta asetta. Edistyksellinen säätömekanismi on todellinen aseseppien taidonnäyte, mikä on vain yksi monista syistä MR73:n suosiolle.

Chapuis Manurhin – markkinoiden laadukkaimmat revolverit

Alunperin MR73 luotiin tarpeeseen, sillä Ranskan erikoisjoukot kaipasivat luotettavaa käsiasetta, joka kestää kaikki mahdolliset olosuhteet kovaa käyttöä unohtamatta. Palvelusaseilla ammutaan todella suuria laukausmääriä säännöllisen ampumaharjoittelun nimissä, joten käyttöikä lyhenee huomattavasti verrattuna harrastajiin. Toiminnalliseen ammuntaan erinomaisesti soveltuva Manurhin MR73 Gendarmerie sopiikin loistavasti laatua arvostavalle harrastajalle tarkkuutensa, kompaktin kokonsa sekä luotettavuutensa ansiosta. Muihin revolvereihin verrattuna Manurhin-revolvereilla voi ampua moninkertaisesti enemmän laukauksia ilman aseen merkittävää kulumista.

Sekä MR73 Sport että MR88 SX Sport -mallit ovat kilpa-ampujien suosiossa niiden vakauden, erinomaisen liipaisinvasteen ja tinkimättömän tarkkuuden ansiosta. Pienimmätkin yksityiskohdat ovat aseseppien ammattitaitoista jälkeä, jotta sinä voit nauttia ampumisesta vieläkin enemmän.

BLogi ja uutiset

Ranskalaisen Chapuis’n ikoniset Manurhin-revolverit nyt saatavilla Suomessa

Chapuis Armes tuo markkinoille kaksipiippuisen X4 -kiväärin

Chapuis Nordic Edition